Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
testek
214 Posty
Rafał G
(ragusek)
Doświadczony forumowicz
Ja mam tylko pytanie czy ma ktoś jakiś przykład z historii, w którym religia zrobiła cokolwiek dobrego dla ludzkości...

Pomijając krucjaty, inkwizycje, święte wojny, zmuszanie do małżeństw, 9/11, niewolnictwo, pedofilie w kościołach, zabieranie praw kobietom i ciągłe pranie mózgów.

Każda nowa religia jest głupsza od poprzedniej. Wystarczy popatrzeć na Rydzyków, Pieronka, Mormonów, Scjentologów itp.

Filmik po prostu pokazuje tamtejsze zwyczaje. W Europie było inaczej? Ścinanie głów, wieszanie, palenie na stosach itp... Jedyna różnica jest taka, że świat troche się rozwinął i zrozumiał, że może te "boskie prawa" trzeba by zweryfikować. Tam szariat ma się dobrze i pewnym osobom ssającym cycek władzy jest to bardzo na rękę.
Zgłoś wpis
31 Postów
Tomek sdf
(Goryl)
Bywalec
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
pracawholandii napisał:
wiec juz nie chodzi tylko o muzułmanów pisuary tez ... wrzucilem te filmiki tylko po to by niektórym uzmysłowic ze tak jak nie wszyscy sa pisuarami i walcza w obronie krzyza tak nie wszyscy muzulmanie jaraja sie oglądajac filmiki o zamachach, samobójcach, bombach itp. nie wszyscy muzulmanie sa terrorystami moze więc tak bez uogólnien , proszszsz...

... ale 90 % terorystow bylo muzulmanami wiec wyciagnij wnisoki??

Robota w NL, przedstaw mi jakis filmik w ktorym widzimy katolikow zabijajacych w imie religi ? czekam, bo te z tym krzyzem to teraz kazdy pokazuje argumentujac ze wszedzie sa skrajnosci. Oczywiscie ze wszedzie sa tylko ze u nich i wedlug ich religi zabijanie nie jest skrajnoscia jest czyms normalnym i to ich normalnosc chca wprowadzac powoli w europie. Pzdr
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
marek_ams napisał:

Mirek muszę cie oświecić. Kościół Katolicki stoi bezpośrednio za wymordowaniem 70 milionów
lodów tubylczych Ameryki Południowej wiec holokaust przy tym to igraszka, a to tylko jeden z przykładów.

www.rumburak.friko.pl/ARTYKULY/religia/zbrodnie/zbrodnie.php

Marku, alez ty mnie nie oswiecasz ja dobrze wiem co bylo wieki temu i widze co jest teraz, do szkoly chodzilem. Wlasnie o to tutaj chodzi. Powiedz mi dlaczego kosciol Katolicki z wiekiem zmienil podejscie ze swoja religia i dostosowal sie do dzisiejszych czasow a Islam caly czas jest taki jaki byl????? Zadales sobie kiedys to pytanie??? Jesli Faszyzm byl zbrodniczy to dlaczego islam nie jest zakazany ktory nawoluje do nienawisci innowiercow i zydow???? Powiedz mi dlaczego na dalekim wschodzie caly czas sa takie same chatki i niczym sie nie roznia od tych z przed 1000 latek?? Wlasnie dlatego ze religia ogranicza.
Chcialbym napisac wiecej, ale ciezko pracuje Moze po pracy jesli znajde czas Pozdrawiam
Zgłoś wpis
103 Posty
broker pracy
(pracawholandii)
Stary wyjadacz
Mirekb215 napisał:

Robota w NL, przedstaw mi jakis filmik w ktorym widzimy katolikow zabijajacych w imie religi ? czekam, bo te z tym krzyzem to teraz kazdy pokazuje argumentujac ze wszedzie sa skrajnosci. Oczywiscie ze wszedzie sa tylko ze u nich i wedlug ich religi zabijanie nie jest skrajnoscia jest czyms normalnym i to ich normalnosc chca wprowadzac powoli w europie. Pzdr

i jakiej odpowiedzi oczekujesz. , mam ci wkleic filmiki z wojen krzyżowych z palenia na stosie? z mordów w Ameryce śrdodkowej?

a tak na poważnie :
oto jeden z artykułów z którym się zgadzam,/ za onet.pl/ przynajmniej w czesci poswięconej muzułmanom / opuszczam fragmenty poswięcone izraelowi, sa antysemickie.../
"Przytłaczająca większość polskich (i nie tylko) opinii o Al Kaidzie, muzułmanach i islamskim terroryźmie jest niewolniczym powtarzaniem propagandy i opiera się na ignorancji i uprzedzeniach. Dominuje nienawiść i pogarda do Arabów i Muzułmanów (to nie jedno i to samo!!) połączona z minimalną wiedzą o narodach islamskich. (...)
Tymczasem dla przeciętnego zjadacza kuskusu wizje "Światowego Kalifatu" Al-Kaidy, o których z takim zapałem trąbi propaganda, mają takie znaczenie, jak dla przeciętnego, realnie myślącego Polaka hasła odbudowy Rzeczpospolitej "od morza do morza". Ma on za wiele bezpośrednich problemów na głowie, żeby zajmować się takimi mrzonkami. Nie istnieje też żaden jednolity blok muzułmański od Magrebu do Indonezji. Różnice trybu życia, gospodarcze, a nawet językowe (dialekty arabskie różnią się już między sobą prawie tak bardzo jak dialekty/języki słowiańskie) oraz odmienne cele polityczne są często silniejsze niż słabnące poczucie wspólnoty bazowane na religii. Poparcie Muzułmanów dla Al-Kaidy, poza nikłym odsetkiem oszołomów, obecnych w każdym społeczeństwie, ma zatem mały związek z mirażem "kalifatu". Co się naprawdę liczy dla szerokich mas w krajach islamskich, to poza kłopotami życia codziennego, głęboka świadomość wiktymizacji i silne poczucie krzywdy i niesprawiedliwości, oparte na twardych faktach. Nikt nie może zaprzeczyć, że kraje islamskie od 200 lat są kolonizowane i eksploatowane przez Zachód. Do 2 wojny była to tradycyjna kolonizacja europejska, potem, po załamaniu starych imperiów kolonialnych, dominacja gospodarcza i mieszanie się w politykę wewnętrzną, popieranie skorumpowanych i krwawych dyktatorów i interwencje zbrojne. Dodatkowo, po pierwszej wojnie światowej Anglia pozwoliła Żydom na osiedlanie się w Palestynie, zamieszkałej od ponad tysiąca lat przez Arabów. (...) No dobrze, a co z Muzułmanami w Europie ? No cóż, emigranci zawsze trzymają się razem, czy to Algierczycy w Paryżu, czy to Polacy w Jackowie i religia jest dla nich często najsilniejszą więzią ze społeczeństwem które opuścili i z tradycyjnym trybem życia. Równocześnie głównym motywem przytłaczającej większości jest chęć dorobienia się i życia jak im pasuje, a nie nawracanie niewiernych. Na dyskryminację reagują w typowy sposób - zamykaniem się w swym getcie i odrzucaniem zasad i obyczajów gospodarzy, którzy nimi gardzą.(...)"

dodatkowo , zapominasz chyba o aktach terroryzmu grup żydowskich przeciwko Wielkiej Brytanii przed powstaniem panstwa Izrael. o zamachach w Stanach Zjednoczonych przeprowadzanych przez ekstraultraprawicowców, heh

radze spojrzec takze na typowe akty terrorystyczne obrońców zycie poczetego , przeciwników aborcji / zamachy bombowe, podpalenia, zamachy zbrojne/ zwłaszcza w Stanach Zjednoczonych.

a co powiesz o takim terroryzmie:"Europa doświadcza właśnie kolejnego kryzysu. Anonimowi ludzie, przedstawiający się jako obrońcy zwierząt wzięli na celownik firmy prowadzące eksperymenty na zwierzętach. Celem są także osoby w jakikolwiek sposób związane z tymi korporacjami - donosi "Wall Street Journal"

Terroryści działają na wielu płaszczyznach. W Belgii samochody firmy farmaceutycznej Pfizer zostały zniszczone przez nieznanych sprawców, podobny los spotkał pojazdy pracowników firm Bayer AG i banku Barclays PLC. Z kolei dom letniskowy jednego z szefów firmy Novartis w Austrii został podpalony. Większośc incydentów jest opisywanych w internecie przez grupę Bite Back mającą siedzibę na Florydzie." za wprost.pl heh to tez muzułmanie???

moze wskocz sobie na stronę www.negotiationisover.net/ i przejrzyj ją zanim dalej bedziesz teoretyzował o terroryzmie jako zjawisku charakterystycznym i związanym z muzułmanami. terrorysci to nie tylko ci, którzy porywają samoloty... wiec jak juz zdasz sobie sprawe ze terroryzm ma wiele twarzy, nagle moze ci sie przestac zgadzac statystyka ... pozdrawiam.
Zgłoś wpis
31 Postów
Tomek sdf
(Goryl)
Bywalec
w dodatku nam prace kradną! Tak? ;]
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
Kolejna poprawnie politycznie bzdura. Ciekawie tylko dlaczego autor napisal w artykule tresci antysemickie czy cie to nie zastanawialo??? Czesto jest tak ze sie przedstawia izrael w zlym swietle a wiesz dlaczego bo nie ma niebezpiezenstwa nie ma pogrozek tak jak to robia muzulmanie. Tak, zachod ich tak skrzywdzil 200lat temu a oni biedni i zawsze poszkodowani teraz sie mszcza na zachodzie Przeciez islam ma wiecej niz 200lat i jest zbrodniczy.Tu nie chodzi o to, kto kogo ruc....ł w dupe kiedys, tylko o to co sie dzieje teraz. Europa ich przyjela dala duzo nie zepchnela pierwszego dnia na margines dala im szanse normalnego zycia wsrod europejczykow. A oni co robia??? Nie asymiluja sie i probuja zyc wedlug swoich zasad jak tylko moga. To jest powod ich odrzucenia. W zakladach karnych wiekszosc wiezniow pochodzi wlasnie z owych kolonii. Wiem bo mam znajomego ktory wspolpracuje z wieziennictwiem. I oczywiscie kazdy jest niewinny poniewaz u nich to normalne jest zgwalcic dziewczynke. Tylko dlatego ze na niego spojzala bo nie powinna. Zachod ich przyjal a oni nie chca sie asymilowac i jeszcze probuja wprowadzac w zycie swoje zasady??? i sa tymi poszkodowanymi a my mamy ich glaskac po glowce i mowic ze niech robia co chca.
Zapraszam na filmik gdzie mlodziez niemiecka jest w miejszosci. Lepiej nie bedzie tylko gorzej.
Jak to sie mowi wychowanie wynosi sie z domu:

Buhahah szyby powybijali no terroryzm pelna geba, tym mnie nie zaskoczyles. Mi rowniez wybili szybki w aucie naszczescie sluzbowym i zgadnij kto?? Panowie z zaprzyjaznionego maroka.
Wiesz co podpowiem ci cos. Wez sie raz przejedz do dzielnicy muzulmanskiej w okresie ramadanu zapal sobie fajeczke lub mniej wlaczona muzyke w aucie. Ok?? To jesli ty mi zarzucasz ze ksenofob nie ma luzu to ty ten luz na pewno bedziesz mial miedzy zebami
Po drugie slowo ksenofobia w twoim przypadku bylo naduzyciem. Ja po prostu nie toleruje tej religi i zwiazanych z tym zachowan. Zobacz co sie dzieje na ulicach a jest ich tutaj tylko pare procent wyobraz sobie jak bedzie sie przedstawiala sytuacja w przypadku 50% Chaialbym abysmy sie spotkali ponownie na stronce MN i sobie znowu o tym porozmawiali. Pzodrawiam

p.s rowniez moglbym wkleic artykuly zwiazane z muzulmanami i religia islamu pisanych nawet przez samych ex muzulmanow, ktorzy sami twierdza ze islam to zlo, ale po co??? Po to abys nadal probowal sobie udowodnic ze ja prosty ludek wierze w to co Telewizja pokazuje?? Chlopie telewizja klamie wiem to nie od dzis i nawet jej nie ogladam poniewaz szkoda mi czasu. Wole go wykorzystac w bardziej interesujacy sposob. Pozdrawiam jeszcze raz
Zgłoś wpis
427 Postów
Anna K
(pannaanna666)
Latający Holender
Mirekb215 napisał:

Mirek... oni to robia teraz, chrzescijanie wycinali w sredniowieczu... inna skala ale proporcjonalnie do ilosci ludnosci wtedy i teraz .. to to samo .
Wycinali cale wioski , bo chcialy swiatowida nie chrystusa.. to wtedy patrzac na to jakie bylo zageszczenie ludnosci to wyciac taka wioseczke 40 ludkow, to proporcjowalnie to co dzis wysadzic WTC.
Zgłoś wpis

()
Początkujacy
no super filmik Mireczku
widzieliscie tego durnia w turbanie po lewej
co za palant !!! NIE TRAFIL Z TAKIEGO BLISKA !!!
a nie mozna by tak podpisac jakiejs petycji
zeby tymi kamieniami tak nie rzucali
Zgłoś wpis
103 Posty
broker pracy
(pracawholandii)
Stary wyjadacz
oj Mirek Mirek.

problem polega na tym ze sam sobie okreslasz co jest terroryzmem a co nie jest. i jaki jest sens z Toba dyskutowac skoro terrorysta dla ciebie z zalozenia jest muzułmaninem hehe .

oczywiscie IRA byla zalązkiem AlKaidy podobnie jak Czerwone Brygady ... czyz nie? to tak apropos powiązan terroryzmu z religią. co jeszcze mam Ci wyliczyc zebys byl uprzejmy zauwazyc ze terroryzm nie jest domena muzulmanów, bez względu na to jak bardzo chcialbys zeby tak bylo i jak bardzo chcialbys to wykazac.

niestety , nie przyjmujesz do głowy spraw niezaprzeczalnych. zyj wiec w tym swoim przeswiadczeniu polecam jednak np strone www.terroryzm.com , jest tam kilka ciekawych opracowan o ile zakladasz ze ktos moze sie znac na terroryzmie bardziej niz ty.

co do ksenofobii ..".Ksenofobia to pojęcie, wywodzące się z języka greckiego, oznaczające strach przed obcymi. Polega ona na okazywaniu uczuć, takich jak strach, niechęć, wrogość czy lęk w stosunku do cudzoziemców. Może także być zobrazowana poprzez wyolbrzymiane tych emocji aż do przesady.
Ksenofobi mają zdecydowane problemy z tolerancją wobec osób na stałe zamieszkujących w innym państwie. Ma to ważny związek ze stereotypami etnicznymi. Ksenofobia może dotyczyć nie tylko cudzoziemców samych w sobie, ale także być okazywana w stosunku do osób nieznanych lub pod pewnymi względami różnych, mniejszości narodowych oraz narodów państw sąsiednich.
Uczucie ksenofobii jest bardzo blisko powiązane z nacjonalizmem, w zasadzie stanowi jakby jego punkt startowy. Pogłębiane uczucie ksenofobii poprzez wpływ grupy odniesienia wobec jednostki może zmienić strach przed cudzoziemcami lub też niechęć do nich w uczucie nienawiści" za google

nie wiem jakim jestes ludkiem ani w co wierzysz oglądając telewizje. ale głeboko wierze w to ze twoje twierdzenie ma jakis związek z Twoją ksenofobią. i tyle. jezeli Cie to obraza to przepraszam. ale tak uwazam. .
Zgłoś wpis

Bliżej nas